/ Övrigt / Övrigt / Aktuellt /

Livsarkivet,

Livsarkivet

– Ett livsviktigt dokument!

2015-03-16
Vi förstår om det kan kännas lite underligt att tänka på döden när man befinner sig mitt i livet. Men det här med att använda sig av Livsarkivet är inte så dramatiskt som det kan verka. Det handlar om att göra en enkel sammanställning av sådant som du ändå känner väl till. Sådant som dina nära och kära en dag kommer att behöva veta såsom:

- Vilka önskemål har du inför din begravning?
- Har du försäkringar som faller ut om du skulle avlida?
- Vem eller vilka ska ärva din kvarlåtenskap?

Under våren har Sveriges Begravningsbyråers förbund, SBF tillsammans med Alzheimerfonden en kampanj där alla som fyller i Livsarkivet får boken "Innan jag glömmer bort mig själv". I boken har 60 kända svenskar fått skriva ner sina egna nekrologer, korta levnadsteckningar och porträtt över hur de vill bli ihågkomna efter sin död.

Du kan välja att fylla i ditt Livsarkiv digitalt på internet alternativt hämta ett Livsarkiv i pappersform hos oss på Götmars. Läs mer om Livsarkivet och hur du fyller i det här!

Vår säkra "Dokumentbevakning" är kostnadsfri för Livsarkviet. Det innebär att vi på Götmars förvarar och bevakar Livsarkivet mot folkbokföringen så att det verkligen kommer fram i samband med dödsfall.

Välkommen att kontakta oss på Götmars om du har funderingar kring Livsarkivet.
Om du vill ha vägledning är du varmt välkommen till något av våra kontor så hjälper vi dig kostnadsfritt!