Vi ska flytta isär

Att separera från en partner är på många sätt en svår och jobbig process. Frågor kan uppstå om vem som har rätt till vilken egendom och hur tidigare skrivna och oskrivna överenskommelser mellan er ska hanteras. Kontakta oss så hjälper vi dig med dina frågor kring er separation. Ju tidigare vi kommer in i processen desto bättre hjälp kan vi ge.

Bodelning sambor

När ett samboförhållande tar slut genom separation ska den gemensamma bostaden och bohaget fördelas genom en bodelning. Bodelningsavtalet är en viktig juridisk handling som ligger till grund för hur exempelvis banker, lån/kreditgivare, inskrivningsmyndighet eller bostadsrättsförening rent praktiskt ska kunna verkställa den överenskommelse som ni avtalat

Testamente

När omständigheterna i livet förändras är det viktigt att se över sitt befintliga testamente. Om du inte har ett testamente sedan innan kan du behöva skriva ett, beroende på vad du vill ska hända med dina tillgångar i framtiden. Vi hjälper dig med personlig rådgivning.

Dokumentbevakning

Eftersom originaltestamenten inte finns registrerade vid någon myndighet och en kopia av testamentet inte är formellt giltig, är det oerhört viktigt att originalhandlingen kommer fram vid ett dödsfall. Vi hjälper till med förvaring och bevakning av testamente och andra juridiska handlingar via vår smarta tjänst Dokumentbevakning. 

Götmars Juridik

Borgmästargatan 9
702 25 Örebro

Telefon: 019-16 61 55

Följ oss i sociala medier!

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

FÖR HELA LIVET

Götmars är ett familjeföretag som hjälper dig i livets viktigaste skeden. Vi tror på det personliga mötet. Med nio kontor över hela Örebro län är vi aldrig långt borta.

Götmars är en auktoriserad begravningsbyrå i Sveriges Begravningsbyråers förbund.  Våra juridikmedarbetare är jurister och auktoriserade boutredare. Läs mer här.

© 2021 Götmarsgruppen AB