top of page

Längbro kyrka

Längbro kyrka är en fin gammal kyrka i Örebro. Den har ett stort torn som syns på långt håll. Kyrkan ligger bland träd och är en lugn plats. Många i Örebro besöker kyrkan för att se på dess historia och vackra byggnad.

Antal platser:

300

Tillgänglighet:

Bra tillgänglighet med rullstol. WC är anpassad för rullstol. Inga trappor.

Ja

Toalett:

Svenska kyrkans ordning

Begravningstyper:

Information om Längbro kyrka

Längbro kyrka är en vacker och gammal kyrka i Örebro. Den har ett stort, högt torn som ser vackert ut mot himlen. Kyrkan ligger i ett grönt område, omringad av träd och natur. Det är en populär plats för både lokalbefolkningen och besökare.
Kyrkan är känd för sin fina arkitektur. Den har många fina fönster och en stor, inbjudande dörr. Inuti kyrkan finns det vackra målningar och en stor orgel. Många kommer hit för att lyssna på musik och känna historiens vingslag.
Längbro kyrka används för gudstjänster, begravningar, bröllop och andra speciella tillfällen. Det är en viktig plats för många i Örebro. Kyrkan har en lugn och fridfull atmosfär, vilket gör den till en bra plats för eftertanke och ro.
För de som är intresserade av historia och arkitektur är Längbro kyrka ett måste att besöka. Den berättar en del av Örebros rika historia och är en skatt i staden.

bottom of page