top of page

Välkomna till Götmars Begravningsbyrå i Karlskoga

På Götmars i Karlskoga lägger vi stor vikt vid det personliga mötet och finns alltid nära till hands när du behöver oss. Som en integrerad del av Karlskogas samhälle erbjuder vi tjänster inom både begravningar och familjejuridik. Tveka inte att höra av dig för att dra nytta av vår lokala expertis här i Karlskoga.

Våra öppettider sträcker sig från måndag till fredag, med undantag för helgdagar, och vi finns tillgängliga dygnet runt för jourärenden. Vår jourpersonal står redo att assistera med hämtningar och brådskande ärenden. Vi sätter stor vikt vid det personliga engagemanget här i Karlskoga och är hängivna att stödja dig i dessa betydelsefulla stunder.

Karlskoga

0586-301 18
(Jour dygnet runt)

Nickkällgatan 21

Begravningsbyrån i Karlskoga

Boka en tid med en personlig begravningsrådgivare för att göra det enklare för dig i Karlskoga. Vi erbjuder möten som kan äga rum antingen på vårt kontor, hemma hos dig eller till och med via videolänk om det passar dig bättre. För de som föredrar helt digitala eller telefonmöten finns även den möjligheten.

Under begravningsmötet har du också möjlighet att få en första kontakt med någon från vår juridikavdelning. Det ger dig svar på de första frågorna om hanteringen av dödsboet, som hur man betalar räkningar eller hur lång tid en bouppteckning tar.

För att vara tillgängliga när du behöver det erbjuder vi hämtning dygnet runt. Oavsett om ett dödsfall inträffar hemma, dagtid, kvällstid eller på helger, så kan du nå oss dygnet runt via vårt journummer i Karlskoga.

Patrik Forsberg

Begravningsrådgivare

0586-500 51

Eva-Lotte Karlsson

Begravningsrådgivare

0586-500 53

Malin Jansson

Begravningsrådgivare

058615035

Våra begravningsrådgivare i Karlskoga

Boka en tid med en personlig begravningsrådgivare i Karlskoga för ett möte som passar dig bäst. Vi erbjuder flexibla mötesalternativ – antingen på vårt kontor, hemma hos dig eller via videolänk. För de som föredrar ett helt digitalt möte eller möte via telefon finns även den möjligheten öppen.

Under detta möte ges även möjlighet till en första kontakt med vår juridikavdelning. Det är en chans att få svar på inledande frågor rörande hanteringen av dödsboet, såsom hur man hanterar räkningar eller hur lång tid en bouppteckning kan ta.

För att vara till hands när behoven uppstår, har vi jour tillgänglig dygnet runt. Oavsett om ett dödsfall inträffar hemma, under dagen, kvällen eller på helger, så är vi tillgängliga dygnet runt via vårt journummer i Karlskoga.

Hur vill Du möta oss?

På Götmars Begravningsbyrå i Karlskoga lägger vi stor vikt vid att mötena ska vara bekväma för er. Ni är hjärtligt välkomna till vårt kontor i Karlskoga för personlig kontakt, men vi erbjuder också möjligheten till video- eller telefonsamtal om det föredras. Om ni önskar ett möte hemma hos er, ordnar vi också detta. Vi är här för att anpassa oss efter era önskemål och göra ert möte med oss så bra som möjligt.

Familjeföretag inom begravning och juridik

I Karlskoga har verksamheten sedan år 1900 bedrivits under namnet Skagerstrands begravningsbyrå. På den tiden var en väsentlig del av verksamheten kisttillverkning. Verksamheten bedrevs av medlemmar ur familjen Skagerstrand fram till 1996 då verksamheten övertogs av Lars och Lotta Blomster.
År 2021 övertog Götmars begravningsbyrå verksamheten efter decennier av samarbete och samverkan. Götmars Begravningsbyrån har verkat i Örebro län sedan 1960 då den startades av Rudolf Götmar. Verksamheten idag drivs av barnbarnen Marcus och Edward Götmar som är tredje generation.
År 2022 ändrades namnet i Karlskoga till Götmars Begravningsbyrå. Men med samma personal och samma verksamhet.
Sedan Götmars Begravningsbyrå övertagit verksamheten i Karlskoga har den utökats med bredare juridiska tjänster och vi har jurister och boutredare anställda. Vi hjälper till med juridik under livstiden såsom framtidsfullmakter, äktenskapsförord, juridisk rådgivning, ombud, testamenten med mera.
Genom vårt medlemskap i Sveriges Begravningsbyråers förbund kan vi ordna begravning i hela landet samt utlandstransporter.
Götmars begravningsbyrå i Karlskoga är auktoriserad av Sveriges begravningsbyråers förbund. Läs mera på https://www.begravningar.se/om-auktorisation

Begravningsplanering i Karlskoga

Inför en begravning finns det många beslut att fatta, och hos Götmars Begravningsbyrå i Karlskoga finns vi här för att underlätta för er. Här nedan finns grundläggande information som kan vara till hjälp.

Eftersom en begravning (kremation eller gravsättning) vanligtvis bör ske inom en månad, är det klokt att kontakta oss så snart som möjligt. Det finns flera viktiga saker att planera, såsom att publicera en annons och ordna ett minnesrum i god tid före begravningen. Vanligtvis bokar vi ett första möte som tar ungefär 2 timmar.

Om ni önskar en längre tidsperiod innan begravningen kan vi även diskutera möjligheten med en begravning med urna, vilket ger mer flexibilitet.

Några vanliga frågor som ni kan behöva överväga, och där vår rådgivare kan bistå, inkluderar:

  • Kyrklig eller borgerlig ceremoni

  • Val av kista eller urna

  • Utformning av programkort

  • Blommor och dekorationer

  • Musik för begravningen

  • Utformning och beställning av gravsten

  • Arrangemang för en minnesstund inklusive lokal och servering

  • Publicering av en dödsannons

För mer detaljerad information om våra produkter och tjänster,

besök gärna vår sida "Ordna begravning | Produkter & tjänster":

Vi är här för att stötta er och göra denna utmanande tid så smidig som möjligt i Karlskoga.

bottom of page