top of page

Vad gör jag nu?

Här har vi samlat information som vi vet att många funderar över när någon har dött.  Vi guidar dig gärna igenom det som behöver göras. Vi tycker om  personlig kontakt och har jour dygnet runt, så du är varmt välkommen att kontakta oss eller boka en tid när som helst.

Vid dödsbädden

Kontakta begravningsbyrån

Hämtning

Obduktion

Dödsfall utomlands

Praktiska frågor

Försäkringsinventering vid dödsfall

Har du missat försäkringspengar du har rätt till?

Varje år fryser miljontals kronor i försäkringspengar inne i samband med dödsfall. Skälet är att efterlevande ofta inte känner till att den avlidne tecknat försäkringar som de omfattas av. Kan det finnas försäkringar som du inte känner till, där du har rätt till ett ekonomiskt efterlevandeskydd?

Istället för att försäkringspengar fryser inne

Pengarna betalas tyvärr inte alltid ut med automatik, utan det krävs att någon gör en anmälan till respektive försäkringsbolag. Att spåra försäkringar bland alla försäkringsbolag och försäkringsrådgivare som finns i Sverige är ingen lätt uppgift. Vi erbjuder en tjänst som gör just det jobbet.

Låt oss säkerställa att pengarna betalas ut

Vi tar fram en sammanställning över de försäkringar som kan finnas. Och säkerställer därmed att försäkringsinnehavet som rätteligen ska betalas ut kommer de efterlevande tillhanda.

Kontakta din begravningsrådgivare, boutredare eller jurist för att beställa en försäkringsinventering.

Försäkringsinventering

Det är ofta svårt för dig som efterlevande att veta om det finns några försäkringar som faller ut vid ett dödsfall. Med hjälp av en licensierad försäkringsmäklare kan vi inventera och sammanställa den avlidnes eventuella försäkringar.

bottom of page