top of page
Begravning med urna (akt med urna)

Begravning med urna

Boka tid med en

begravningsrådgivare

Tillsammans skapar vi en fin och minnesvärd begravning.

Urnbegravning, även känd som akt med urna, ger en personlig och betydelsefull ceremoni där den avlidne har kremerats och en urna används istället för en kista. Det ger flexibilitet i ceremonin, men kräver ändå användning av en kista enligt krav från krematorierna. Det är ett respektfullt sätt att säga farväl på.

Om du vill ser vårt sortiment av urnor kan du klicka här ->

Mer om begravning med urna

Urnbegravning eller akt med urna har blivit allt mer vanligt och erbjuder en sätt att säga ett värdigt farväl till våra kära. Det innebär att den avlidne har genomgått kremering innan begravningsakten, och istället för en kista används en urna under ceremonin.

En akt med urna kan äga rum både enligt Svenska Kyrkans ordning eller som en borgerlig begravningsakt, vilket ger familjen valfrihet och flexibilitet i ceremonin.

Under en akt med urna placeras urnan på ett bord längst fram i kyrkan eller kapellet. Precis som med en kista kan urnan dekoreras med blommor och andra personliga föremål, vilket ger en personlig och kärleksfull touch till ceremonin.

Begravningsakten följer samma ceremoniella ritualer som en begravning med kista.

Det spelas musik, man sjunger och kan hålla tal för att hedra och minnas den avlidne.

 

Det är viktigt att förstå att även i fallet med kremering som föregår begravningsceremonin, krävs användning av en kista. Kistan kan vara en enkel och stilfull version, och detta krav från krematorierna är baserat på både arbetsmiljö- och tekniska aspekter. Detta hjälper till att säkerställa en värdig och säker hantering av den avlidnes kvarlevor under hela processen.

Urnbegravning ger familjer en meningsfull möjlighet att säga farväl på ett sätt som känns rätt för dem och hedrar minnet av den avlidne på ett vackert och respektfullt sätt.

Vi erbjuder urnbegravningar på flera orter

Vill du planera en begravning med urna på någon av följande orter:
Askersund, Degerfors, Fellingsbro, Fjugesta, Frövi, Hallsberg, Karlskoga, Kumla, Köping, Laxå, Lindesberg, Nora, Odensbacken, Sala, Västerås, eller Örebro?

Kontakta ditt lokala Götmars-kontor så hjälper vi dig.

Läs mer

Läs mer om urnbegravningar på Sveriges begravningsbyråers förbunds hemsida:

bottom of page