Efter ett dödsfall rekommenderar vi att du kontaktar oss så snart som möjligt. Många gånger sker det naturligt då man behöver hjälp med transporter, men det kan även vara skönt att snabbt få en personlig kontakt som man kan diskutera alla de frågor man har med. Vi vill gärna ha ett personligt möte som vi kan ha såväl på våra kontor som i hemmet eller digitalt!

Kontakt med oss

Vårt första möte

Boka tid med oss

Kontakta oss

Första mötet med oss

Att mitt i chocken, sorgen och saknaden vara tvungen att kontakta och besöka en begravningsbyrå känns för de allra flesta människor tungt och nervöst.

 

Vi vill att du ska veta att vi som möter dig är vana att träffa människor i den situationen du befinner dig i. Med det sagt så kan vi inte påstå att vi vet hur du du mår och hur just du känner, för precis så unik som vi människor är, är sorgen och reaktionen på ett dödsfall. Vi kan dock lova att lyssna på dig och vägleda dig i hur man kan tänka och ta beslut i alla de frågor som dyker upp i samband med dödsfall.

Vi vill gärna ha ett personligt möte för att kunna hjälpa till på ett så bra sätt som möjligt. I mötet diskuterar vi såväl praktiska frågor kring dödsfallet, hur begravningen ska vara, samt även ofta ekonomiska och juridiska konsekvenser av dödsfallet. Hur gör man exempelvis för att betala mammas räkningar?

 

Det finns ingen mall för exakt hur ett möte för oss ser ut. Det beror ofta på hur mogen du som anhörig är att fatta beslut och hur mycket du orkar med. 

Om det känns jobbigt att fatta alla beslut vid första mötet så kan vi mötas fler gånger samt diskutera olika alternativ via telefon eller e-post.

Några saker att fundera på inför mötet med oss

Nedan följer ett några av de frågor som behöver bestämmas när man ska planera en begravning. Frågorna varierar ganska mycket beroende på vilken typ av begravning man vill ha. Besök gärna våra sidor för planering av begravning för mer information om alla olika val.

  • Hade den avlidne skrivit egna önskemål om sin begravning i Livsarkivet eller Vita arkivet?

  • Var ska ceremonin/begravningen vara?

  • Ska ceremonin/begravningen vara kyrklig, borgerlig eller enligt någon annan trosinriktning? Eller ska det vara ett enkelt avsked med familjen utan någon formell ceremoni?

  • Ska alla som vill få komma på begravningen eller bara närmaste familjen?

  • Vill du ha en minnesstund efter begravningen? Vill du att ni tillsammans ska äta och dricka något vid minnesstunden