top of page

Välkommen till Götmars Begravningsbyrå i Örebro

Vi sätter stort värde på det personliga mötet och är alltid nära till hands när du vill träffa oss. Som en del av samhället i Örebro erbjuder vi tjänster inom både begravningar och familjejuridik. Tveka inte att höra av dig om du vill komma i kontakt med oss och ta del av vår lokala expertis här i Örebro

Vi har öppet alla helgfria vardagar och har jour dygnet runt. Vår jourmedarbetare hjälper till med hämtningar och brådskande ärenden.

Örebro Järnvägsgatan

019-14 27 53

Järnvägsgatan 38

Örebro Borgmästargatan

019-14 00 15

Borgmästargatan 9

Begravningsbyråer i Örebro

Boka en tid med en personlig begravningsrådgivare på något av våra två kontor här i Örebro. Vi erbjuder möten som kan äga rum på vårt kontor, i hemmet hos er eller till och med via videolänk om så önskas. För dem som föredrar det, finns även möjlighet till helt digitala eller telefonmöten.

I samband med begravningsmötet har du även möjligheten att få en första kontakt med någon från vår juridikavdelning. Det ger dig möjligheten att få svar på de inledande frågorna kring hanteringen av dödsboet. Till exempel, hur man betalar räkningar eller hur lång tid en bouppteckning tar.

För att vara tillgängliga när behovet uppstår, erbjuder vi hämtning dygnet runt. Oavsett om ett dödsfall inträffar i bostaden, dagtid, kvällstid eller på helger, så kan du nå oss dygnet runt via vårt journummer.

Klara Rydelius

Begravningsrådgivare

019-767 33 70

Lena Lagefjäll

Begravningsrådgivare, Boutredare

019-16 71 61

Magnus Berg

Begravningsrådgivare

019-767 33 77

Helene Åkerling

Begravningsrådgivare

019-767 33 73

Ninni Forsbacka

Begravningsrådgivare

019-16 71 60

Ronnie Båthman

Begravningsrådgivare

019-767 33 85

Peter De Bruin

Begravningsrådgivare

010-188 79 28

Karina Karlsson

Begravningsrådgivare

010-188 79 15

Våra begravningsrådgivare i Örebro

På Götmars Begravningsbyrå i Örebro är det Ronnie, Magnus, Klara, Peter och Lena som verkligen förstår betydelsen av att vara närvarande och stödjande under en svår tid. De utgör vårt team av omtänksamma och professionella personliga begravningsrådgivare.

Deras främsta mål är att ge er all den vägledning och hjälp ni behöver för att skapa en trygg och värdig begravning. Från de första stegen av planeringen till det slutliga genomförandet, är dessa dedikerade rådgivare där för er. Deras uppgift är att lyssna till era önskemål och behov och säkerställa att begravningen speglar både er och den bortgångne på ett sätt som känns rätt och betydelsefullt.

Hur vill du möta oss?

Hos Götmars lägger vi stor vikt vid att våra möten ska passa er. Ni är varmt välkomna till vårt kontor i Örebro för personlig kontakt, men vi erbjuder också video- eller telefonsamtal om ni föredrar det. Skulle det vara så att ni önskar ett möte hemma hos er, ordnar vi även detta. Vi är här för att möta era önskemål och göra ert möte med oss så bra som möjligt.

Ett familjeföretag inom begravning och familjejuridik i Örebro

Götmars Begravningsbyrå, som grundades 1960 av Rudolf Götmar, har en stolt tradition av att stödja människor genom sorgearbetet och organiserar begravningar med djup respekt och omsorg. Från vårt ursprung på Fabriksgatan, senare Järntorgsgatan, och nu på Borgmästargatan i Örebro, har vi utvecklats till att också omfatta en juristbyrå inom ekonomisk familjerätt. Ledningen togs över av Torgny Götmar från 1977 till 2008 och förs nu vidare av tredje generationen, Marcus och Edward Götmar.

Med vår bas centralt i Örebro, erbjuder vi både välbehövlig vägledning i samband med begravningar och kompetent juridisk rådgivning. Vårt kontor på Borgmästargatan har bekväm parkering och en trädgård som bidrar till en lugnande atmosfär för våra besökare.

Sedan 2024 har vi också utökat våra tjänster med en filial på Järnvägsgatan för att ytterligare tillmötesgå våra kunders behov. Götmars förblir dedikerade till att leverera service med integritet och omtanke, oavsett om det gäller en begravning eller juridisk rådgivning inom familjerätten.

Begravningsplanering i Örebro

I en tid som kan vara fylld av svåra beslut, vill vi på Götmars Begravningsbyrå i Örebro finnas där för er. Nedan hittar ni grundläggande information som kan vara till hjälp. 

Eftersom en begravning (antingen kremation eller gravsättning) ska äga rum inom en månad är det klokt att ta kontakt med oss så snart som möjligt. Det finns flera viktiga aspekter som behöver planeras, såsom att publicera en annons med inbjudan i god tid före själva begravningen. Vanligtvis bokar vi in ett första möte som tar cirka 2 timmar.  

Om det finns önskemål om en längre tidsperiod innan begravningen kan vi även diskutera alternativet med en begravning med urna, vilket ger mer flexibilitet. 

Några av de vanliga frågorna som ni kan behöva ta ställning till, och där vår begravningsrådgivare kan erbjuda vägledning, inkluderar: 


  • Kyrklig eller borgerlig ceremoni 

  • Val av kista eller urna 

  • Utformning av programkort 


  • Blommor och dekorationer 

  • Musik för begravningen 

  • Arrangemang för en minnesstund inklusive lokal och servering 

  • Publicering av en dödsannons 

  • Utformning av programkort 


För mer detaljerad information om våra produkter och tjänster, besök gärna vår sida "produkter & tjänster".  

Vi är här för att stödja er och hjälpa till med att underlätta i denna krävande tid. bottom of page